Brösarps Alpina Skidklubb – BASK

Efter en skidresa till Rumänien 1971 beslutar ett gäng entusiaster att bilda en skidklubb och den 23 mars 1972 grundas således Brösarps Alpina Skidklubb, BASK, hemma hos Lennart Löfstrand i Eljaröd. Föreningen börjar som ett slags alpint resesällskap och far till fjällen och Alperna titt som tätt under 1970- och 1980-talet. Vår huvudsakliga uppgift i dag är att driva skidbacken Ornahög och sprida skidglädje på Österlen. Någon alpin skidträning har vi egentligen aldrig bedrivit; våra backar är små och snötillgången ytterst osäker, men man ska aldrig säga aldrig.

Det finns gott och olika tröjor och motiv i BASK-butiken.

I september 1981 röjer BASK en egen hemmabacke med liftgata på Ornahög vid Källagården i Brösarp. Samtidigt påbörjar klubben tillverkningen av repliften i Löfstrands Mekaniska Verkstad i Eljaröd. Nyårsdagen 1982 invigs Sveriges då sydligaste och kanske minsta skidanläggning med bandklippning och champagne. I dag är det barn och barnbarn till de gamla ”baskarna” som driver klubben och skidanläggningen bland de berömda backarna, som bland annat huserat både Bregottreklam och inspelningen av Astrid Lindgrens Bröderna Lejonhjärta.

BASK-butiken

Vill du visa att du gillar vår lilla alpina skidklubb på Österlen finns det klubbmärken, snygga tröjor och allehanda ting att köpa. Ta en titt i vår webbshop!

De broderade klubbmärkena kostar 40 kr och finns tyvärr ej i webbshoppen. Vill du köpa ett sådant kontaktar du oss med NAMN, MOBILNUMMER och ADDRESS via vårt kontaktformulär. Tygmärket med klubbemblemet är 70 mm i diameter och har langetterad kant och värmetransfer.

BASK:s broderade klubbemblem. BASK:s broderade klubbemblem kan värmas fast på med strykjärn.

I Baskbutiken finns tröjor, kepsar, koppar och väskor med massor av olika motiv. I Baskbutiken finns tröjor, kepsar, koppar och väskor med massor av olika motiv.

Vykorten finns på Café Smulan, Götes Allköp, OKQ8, Gästis och Talldungen, tillsammans med en hel serie trevliga Brösarpsvykort. Vykort med olika skidmotiv finns på Café Smulan, Götes Allköp, OKQ8, Gästis och Talldungen, tillsammans med en hel serie trevliga Brösarpsvykort. På ICA Götes Allköp kan du även välja att bära hem dina varor med ”Brösarpspåsen”, där BASK och Brösarps IF får en liten slant för varje påse.