Skidskola

Skidskola för liten som stor

Vill ditt barn gå i skidskola eller vill du själv ha en lektion med tips om hur du kan bli bättre? BASK har utbildade skidlärare som kan erbjuda skidskola, i viss mån även för snowboard. Till vår hjälp har vi slalomkäppar, mjuka småkäppar, figurer och andra pedagogiska hjälpmedel som vi kan använda för att nå framsteg i skidbacken.
Skidskola och skidlektioner måste bokas i förväg för att skidlärarna ska kunna tillfrågas om de är tillgängliga. Minimiålder är 4 år. Kontakta oss om du är intresserad!

Priser

Grupplektion 1 timme (minst 3 personer)
100 kr per person*

Privatlektion 1 timme
300 kr för 1 person*
150 kr per person vid 2 personer*

* Om ej rabatterat pris överenskommits med skidläraren.

Tänk på att!

  1. SÄKERHET: HJÄLM – alltid hjälm! Se till att hjälmen är CE-märkt och att den täcker pannan, bakhuvud och hjässa. Den får inte glida ner i nacken. Det är viktigt att hjälmen sitter stadigt.
  2. EN BRA START: Barn är glada och tycker att det är roligt att åka skidor när de är mätta, nykissade och har kläder efter väder. Det brukar även vuxna tycka.
  3. TESTA FÖRE:  Innan skidlektionen börjar bör all utrustning var klar och kontrollerad. Skidorna bör vara moderna och nå ungefär till munnen. Stavar behövs ej till barn. Prova att sätta fast och ta av pjäxan i bindningen. Låt gärna barnet gå omkring med utrustningen på innan för att vänja sig lite.
  4. KLÄ RÄTT: Klä enligt lager-på-lager-principen, med fleece, syntet eller ylle. Undvik bomull på strumpor och underställ som drar åt sig fukt och blir kallt mot huden. Bäst är merinoull. Endast 1 par strumpor i pjäxorna och inga raggsockor. Inga byxor eller långkalsonger i skaften, pjäxor ska sitta tajt.

Vill du träna på egen hand finns massor av tips i Svenska Skidlärarföreningens kunskapsbank. Är du sugen på att bli skidlärare kan du läsa mer här!